En lille historie om rosiner

Børn er bare herlige, dette spørgsmål blev jeg stillet tværs over et af bordene nede i spejderhytten, da jeg sidder med en folk spejderbørn og spiser vindruer: ‘Karina, hvis rosiner er tørrede vindruer, kan jeg så lave rosiner ved at lade de her vindruer ligge i vindueskarmen i et par dage?’… Hmm, nej ikke helt! Men hvordan så?

Rosiner fremstilles ved, at lade drueklaserne hænger på rankerne indtil de er overmodne og dermed af et ekstra højt sukkerindhold. Druerne soltørres på et underlag efter plukning. Tørretiden afhænger af sort, sol og dyrkningsområde. Vandet i druerne fordamper som følge af tørringen og derved opkoncentreres næringsstofferne. Rosiner lægges oftest i en vegetabilsk olie for at forhindre sammenklistring efter pakning.

Det var den lille historie om rosiner!

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s