Nytårsaften

Nøj, en lækker middag, der var blevet sørget for til mig og de andre nytårsaften! Og takket være et særligt talent for kendskab til vin var der en god synergi mellem maden og vinen – en sådan smagsoplevelse hører desværre til sjældenhederne for mig, der stadig kan mærke de mange år som ’fattig’ studerende. Middagen bestod af:

  • Champagne, Den Gule Enke fra år 1989 til velkomst og royal tale.
  • Hjemmelavet sushi af tang, ris, rejer, avokado, agurk og wasabi. Hertil en sød lambrusco til at tage den stærke smag af wasabi.
  • Ruller af koldrøget laks på hjertesalat med creme af varmrøget laks og formegentlig creme fraiche eller lignende. Hertil en tør mørk lambrusco.
  • Oksehøjreb med kartoffelmos, ovnbagte rodfrugter (kartoffelskiver, gulerødder, pastinakker, jordskokker og rødbeder), sovs og frisk salat. Hertil en rødvin med, efter min mening, tilpas smag og fylde.
  • Hjemmelavet islagkage af nøddebund med nougat-, chokolade- og hindbæris samt mellemlag af chokolade. Hertil en sød muscadet.
  • Hjemmelavede kransekagetoppe og forskellige mousserende vine til nytårsfejringen ved midnat.

Hold da op en lækker gourmet oplevelse – Mette og Tor, tusind tak for mad og for en god fest.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s