Ugens bogstav: A

Jeg har valgt auberginen, jeg spiser den nemlig alt for sjældent og nægter at tro, at jeg er den eneste.  

Auberginen stammer originalt fra Sydøstasien og er i den samme familie som kartoflerne og tomaterne. Den findes i mange forskellige sorter, hvis frugter er mange forskellige farver og former (små, runde, stribede, ægformede). Herhjemme er den violette frugt den mest kendte. Auberginerne kan grilles, dampes, gratineres, paneres og indbages. Men mangler man lidt inspiration til anderledes og udvidet brug af auberginen, kan jeg anbefalde denne lækre dip:

  1. Fjern stilkene fra auberginerne, skyl og flæk dem.
  2. Læg auberginerne (med snitfladen nedad) på en plade med bagepair og prik dem godt med en spids gaffel.
  3. Bag auberginerne midt i ovnen i 30 minutter ved 200’C.
  4. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle lidt af.
  5. Skrab kødet ud i en skål (og smid skallerne væk).
  6. Kom passende mængder af presset eller hakket hvidløg, citronsaft, olivenolie, salt og peber samt creme fraiche ved auberginekødet og blend det hele til konsistensen er sammenhængende (men ikke for finthakket).
  7. Lad auberginedippen trække tildækket i køleskabet i omkring 1 time.  
  8. Server auberginedippen med grønsager og brød.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s