Umami på tube

Kan du nævne alle de primære smage? Ja, siger de fleste, der er fire forskellige: sur, salt sød og bitter… Men nej, der er jo faktisk fem – den femte er en lidt kompleks smag og kaldes umami.

Umami blev opdaget for 102 år siden af nogle forskere fra Japan. I dag bruges umami meget af Michelin restauranter (Fat Duck restaurant) og gourmetkokke (Heston Blumenthal) i hele verden, fordi et måltid kun føles fuldendt, hvis alle fem smage har indgået.

I følge Telegraph (http://www.telegraph.co.uk/foodanddrink/foodanddrinknews/7195114/Umami-in-a-tube-fifth-taste-goes-on-sale-in-supermarkets.html) kan englænderne fra næste uge købe smagen i form af en puré på tube i 197 af Waitrose’s butikker. Purén består blandt andet af ansjoser og Karl Johan svampe; og af andre ingredienser rige på umami kan nævnes tang, parmesan, Marmite (australsk produkt) og Worcestershire sauce. Umami eksisterer i fødevarer, som indeholder glutamat (det tredje krydderi), der bruges som aromaforstærker.

Jeg synes, at det er super sejt og virkelig interessant, at umami nu er tilgængelig for os almindelige forbruger, når vi skal lave mad hjemme i køkkenet. Umami er ikke længere kun forbeholdt forskere og gourmetkokke. Jeg glæder mig til at prøve det! Køb en tube umami med hjem til mig…

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s