Fødevare-fashion

Copenhagen Fashion Week blev afholdt i sidste uge og i den forbindelse kom jeg til at tænke over det tossede (med dog alligevel fascinerende og flotte) ved, at forskellige virksomheder beder kunstnere og designere om at dekorere deres produkter. Her kommer lige et par eksempler jeg er stødt på:

 

Egekilde-flasken er designet af Stine Goya (den fashionable danske designer), i forbindelse med den netop overståede Copenhagen Fashion Week.

‘Coca-Cola light’-flasken blev lanceret i august 2009 sammen med tre andre designerflasker. Flasken er lavet af den danske designduo Baum und Pherdgarten og de tre andre flasker i serien er designet af henholdsvis finske Ivana Helsinki, spanske Miriam Ocariz og italienske Normaluisas. I processen blev designerne bedt om at skabe et friskt sommerligt udtryk til flaskerne med inspiration fra deres egne kollektioner. Grafisk afbildning af alle fire flasker kan ses her:

 

Et tredje godt eksempel på designernes kreativiteter og evner til at re-designe kendte originale produktindpakninger, er Ga-Jol æskernes nye designs; limited – kalder de dem, men de har nu været i butikkerne i over et halvt år:

Ga-Jol æskerne blev designet i august 2009 i forbindelse med en kampagne og konkurrence, der gik ud på, at alle kunne designe deres personlige Ga-Jol æske. Parolen for kampagnen var ‘Design skal være tilgængeligt for alle, og alle skal have muligheden for at blive designer for Ga-Jol’, vinderen af konkurrencen fik en rejse til verdensudstillingen Expo 2010 i Shanghai.

Der var 10 designere involveret i designarbejdet: Kristian von Hornsleth (Original Blå), Louise Campbell (Salt Lakrids), Per Hillo (Original Rød), Jørgen Klubien (Bourbon Vanilje), Christian Stadil (Polet Lakrids), Bjarke Ingels (Granatæble Lakrids), Shane Brox (Salmiak Lakrids), Julie Sandlau (Blåbær) Mads Nørgaard (Mint Lakrids) og sidst men ikke mindst Malene Birger (Ren Lakrids), som desværre ikke har fået lov til at være med på ovenstående billede.

Jeg har selv designet en Ga-Jol æske:

Jeg har ingen chance for at vinde rejsen, konkurrencen er overstået, men det her var altså, hvad min kreativitet rakte til… Polet Lakridsen har jeg valgt, fordi det er min yndlings!

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s