Sirupslagkage

For noget tid siden lovede jeg at bringe opskriften på Sirupslagkagen og jeg har nu fundet en opskrift på den skønne klassiske kage. Det er ikke opskriften på Farmors Sirupslagkage (den er hemmelighedstemplet), men derimod en opskrift bragt i kogebogen ‘Det Danske Landkøkken’, der for nylig er genudgivet af Dansk Landbrugs Medier (Landbrug & Fødevarer). Mottoet med bogen er: ’Vi skal lære af vor fortid for at få kvalitet i vor nutid’!

Og med det motto vil jeg bringe opskriften på sirupslagkage:

  • Ingredienser til kagen (fundet i omtalte bog):
  • 1½ dl sirup
  • 90 g puddersukker – mørk farin
  • 1 æg
  • ¼ dl kærnemælk
  • 250 g mel
  • 1 tsk natron
  • 1 spsk kanel
  • 1 tsk nelliker
  • Ingredienser til smørcremen (fundet på nettet):
  • 100 g flormelis
  • 100 g blødt smør
  • Saften af ½ citron
  • 1 æggeblomme

Sirup og farin opvarmes i en gryde til sukkeret er smeltet. Gryden tages af varmen og massen afkøles. Æg og kærnemælk piskes sammen og røres i sukkermassen. Mel og krydderier sigtes og røres i dejen. Dejen bages i en springform ved 165’C i 40 minutter. Kagen flækkes i tre lagkagebunde. Bundene afkøles og lægges sammen med smørcreme. Kagen dækkes med glasur eller smeltet chokolade. 

Smørcremen laves ved at det bløde smør røres sammen med flormelisen, hvorefter æggeblommen og citronsaften tilsættes under fortsat røring.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s