Tang er den nye superfood – Hot eller Not?

Sidst i februar måned lancerede havetsspisekammer.dk en række nyskabende sunde tangprodukter, der er målrettet til salg direkte til forbrugerne og til cateringsektoren.

Tang har for længst slået igennem som yderst populær spise i rigtig mange lande, mens Danmark og danskerne har ladet vente lidt på sig og rent faktisk næsten har overset produktet. Med det nye koncept, tilbyder havetsspisekammer.dk en hel række af produkter, der er målrettet og tilpasset det danske marked, den danske smag og stil.

Filosofien bag de nye produkter er at være med til at skabe en sund og næringsrig kost og det samtidig med, at det belyses, hvor fantastisk og sundt tang er.

Der er tale om varer som tangbrød, tangkrydderier, tangolie og tangsalater, hvor tangen kombineres med gode danske råvarer. Ved at tilbyde og gøre tang tilgængelig i den tilberedte og kombinerede form, kan danskerne ’lære’ samt vende sig til at spise tang. Det er altså nyskabende produkter, hvor smag, konsistens, sammensætning, sundhed og udseende går op i en højere enhed.

Her kommer lidt omkring typerne af tang, der anvendes i produkterne og som den kreative køkkenrytter selv vil kunne anvende i madlavningen hjemme:

Kombu har et højt indhold af alle vigtige mineraler og er den tangart, der har det højeste indhold af jod. Kombu har umamismag (den femte smagsvariant som jeg tidligere har skrevet om) og denne er stærkest i tang fra salte have. Kombu skal koges i cirka 10-15 minutter før brug, da den ellers er for sej. Den må ikke koges for længe, da den risikerer at blive bitter. Kombu kan anvendes til at tilberede fisk i, i tynde strimler i salater, i supper, brød samt ristet i olie som chips.

Søl har et relativt højt indhold af protein – typisk over 15 %, kun lidt fedtstof og et lavt jodindhold i forhold til kombu. Søl har en let sødlig smag og kan bruges til salater, chips, brød, røget og knust som krydderi, der eventuelt kan røres i dressinger og marinader.

Carrageen har et høj indhold af calcium og andre mineraler samt protein. Carrageen vokser på klipper og sten ved Irlands kyst og er visuelt en utrolig flot tang, der er god i små stykker i salater. Hvis den koges afgiver den havduft og havsmag til suppe og den udskiller også en naturlig gele, der jævner suppen.

Hvad er din mening? Hot eller Not?

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s