OneCafé – Hot eller Not?

Kaffe findes overalt i hele verden – der er ikke det supermarked, den restaurant, café eller lignende, som ikke har kaffe at tilbyde. Kaffe drikkes af alle mennesker i alle aldre uanset livsstil eller baggrund. Og der er derfor store potentialer indenfor innovation og udvikling af nye kaffeprodukter.

Jeg er stødt OneCafé, et unikt spændende svensk indpakningskoncept, der muliggør brygning af en enkelt perfekt frisk kop kaffe ad gangen (kan til dels sammenlignes med de velkendte tebreve). Konceptet er udviklet af det svenske firma OneCafé International AB:

I 2001 fik to svenske iværksættere en kop kaffe i Arlanda lufthavnen i Stockholm. Som sædvanligt var det ikke nogen udsøgt oplevelse. Så mens de drak deres kaffe, overvejede de, hvorfor det altid er så vanskeligt at lave en frisk, nybrygget kaffe. Og som rigtige iværksættere altid gør, startede de med at lede efter en løsning på problemet.

De startede med at udvikle et innovativt kaffeprodukt. En af de største barrierer i projektet var konstruktionen af filterposen: den skulle indeholde kaffen, men det skulle stadigt være muligt for det kogende vand at løbe igennem uden for megen modstand.

Efter to års udvikling og forskning havde iværksætterne en fuldstændig funktionsdygtig prototype klar. På dette tidspunkt besluttede de ligeledes, at projektet skulle realiseres og det ville kræve begge personers tid fuldt ud. Sammen med to andre interesserede etablerede de således virksomheden OneCafé International AB i år 2003. I dag er virksomhedens hovedsæde i Ideon Science Park i Lund i Sverige. Virksomheden ejer ligeledes et produktionsselskab i Uganda, hvor kaffen af meget høj kvalitet produceres.

OneCafé konceptet vandt en række designpriser i løbet af 2006, heriblandt ’Worldstar of the World Packaging Organisation’ og ’Food Packaging of the Year’. Kaffen brygges via fire simple steps, der kan ses nedenfor. Konceptet vinder stille og roligt indpas over hele verden og evalueres meget positivt for den gode kvalitet.

Læs eventuelt mere om konceptet på: www.onecafe.se.

Hvad er din mening? Hot eller Not?

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s