Verdens bedste restaurant

Sidste år tog den københavnske to-stjernede Michelin restaurant, Noma et hop fra en tiende plads til en tredjeplads på listen over verdens 50 bedste restauranter, World’s 50 Best. Denne liste offentliggøres hvert år af det anerkendte britiske magasin Restaurant Magazine.

I år er der store forventninger til Nomas placering på listen. Dette skyldes, at listens nummer et, ElBulli i Catalonien, Spanien, har annonceret lukning i en periode og listens nummer to, The Fat Duck i London, har forårsaget op mod 500 madforgiftninger i den seneste tid formegentlig på grund af en form for skaldyrsvirus. Noma bliver derfor måske nummer et på listen for år 2010.

I dag, mandag den 26. april klokken 22 dansk tid offentliggøres World’s 50 Best-listen ved et stort show i London. Jeg venter spændt og med krydsede fingre på resultatet… Stay tuned!

Og det blev ganske vist… Noma og køkkenchef René Redzepi er på toppen af restauranternes verdensrangliste!

Listens top ser således ud: 

  1. Noma ved køkkenchef René Redzepi i København
  2. El Bulli ved køkkenchef Ferran Adrià ved Barcelona i Spanien
  3. The Fat Duck ved køkkenchef Heston Blumenthal i Berkshire i Storbritanien

På billedet ses en lidt anspændt Heston, der er blevet rykket fra en anden plads til en tredje plads og en meget glad i låget René!

Medierne beretter om en glad flok fra Noma, der med René Redzepi i spidsen blev fejret i går. I takketalen pointerede René, at alle ansattes indsats er lige vigtige og netop derfor trak hele holdet i hvide T-shirts med billeder af opvaskeren Ali, der desværre ikke kunne være med i London.

Der er normalt cirka tre måneders ventetid, hvis man vil en tur på Noma, men mon ikke restaurantens nye status vil trække endnu flere gastronomiske turister til Købanhavn og dermed forlænge ventetiden? Samtidig vil udnævnelsen formegentlig medføre vækst blandt de øvrige af Københavns toprestauranter.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

2 svar til Verdens bedste restaurant

  1. misskjeldgaard siger:

    Og far, hvordan går det med at få sparet sammen til en middag på Noma? Du har jo praktisktaget inviteret mig allerede…

  2. […] Verdens bedste restaurant ligger, ifølge “World’s 50 Best”-listen i det anerkendte britiske magasin “Restaurant Magazine”, i Danmark, København og hedder Noma (omtalt tidligere her). […]

Skriv et kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s