Ugens bogstav: Q

Denne uges bogstav er Q (rent faktisk til tiden for en gang skyld) og jeg har gransket hjernen for at finde på noget med Q, der ikke er quinoa. Mit valg faldt på Quiche Lorraine, der er en fransk tærte med bacon og ost. Det med osten er vist nok et tillæg, som ikke var en del af den originale version af Quiche Lorraine. Mr. Max og jeg fejrede ugens bogstav ved at spise Quiche Lorraine med lækker grøn salat i tirsdags og her vil jeg bringe opskriften!

  • Ingredienser til tærtebunden:
  • 250 gram hvedemel
  • 125 gram smør
  • 1 teskefuld salt
  • 1 deciliter vand
  • Ingredienser til fyldet:
  • 250 gram bacon i tern
  • 100 gram Emmentaler
  • 4 æg
  • 2 deciliter madlavningsfløde
  • 3 deciliter letmælk
  • 1 knivspids revet muskatnød
  • Peber

Fedtstoffet smuldres fint i melet, salt tilsættes og dejen samles med vandet. Dejen lægges i køleskabet indtil den skal bruges. Dejen rulles ud på køkkenbordet (drysset med mel) og lægges i en smurt tærteform. Dejen skal nå ud over kanten af formen hele vejen rundt. Prik dejen med en gaffel og bag den i cirka 20 minutter ved 200’C.

Baconternene svitses på en tør pande og dryppes af på et par stykker køkkenrulle, før de fordeles på tærtebunden. Skiveskåret eller revet Emmentaler fordeles over. De hele æg, mælk og fløde piskes sammen og revet muskat samt peber tilsættes. Blandingen hældes over ost og bacon. Tærten bages i cirka 30 minutter ved 200’C.

Opskriften giver tærte nok til fire personer, hvis der serveres en lækker og fyldig salat til.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s