Irma-pigen er kult i Japan

Japanere, der besøger Danmark tager i Irma og rydder hylderne for produkter med Irma-pigen på… Dette skyldes simpelthen det, at Irma-pigen har opnået kultstatus i Japan!

Den uventede interesse begyndte for et par år siden med stofposer, hvor størrelsen, stofkvaliteten og motivet på Irmas poser tiltalte japanske turister, der tog dem med hjem fra Europarejsen – langsomt spredte interessen sig. Spredningen af interessen var godt hjulpet på vej af internetsider, som sælger blandt andet Irma-produkter i Japan.

Der er med andre ord gået mode i at have de smarte stofposer som japanerne bruger som en del af deres påklædning. Grunden til, at japanerne er faldet for Irma-pigen er, at hun med sit naive, rene og søde udtryk symboliserer et nostalgisk japansk kvindesyn.

Centrale Irma-butikker i København er nærmest blevet deciderede turistmål og det er temmelig komisk og på grænsen til kaotisk, når hele turistbusser med japanere ankommer til Irma på for eksempel Gammel Kongevej i Codanhus og køber muleposer og kagedåser med Irma-pigen på.

Det er da fantastisk, ikke!?

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s