Ugens bogstav: U

Sidste uges bogstav var U. Og jeg har besluttet at dedikere U’et til to underlige, usædvanelige og næsten ukendte ting.

Ugli. Den første ting er ugli – den jamaicanske citrusfrugt, der menes at være en spontan og selvopstået krydsning mellem appelsin, klementin og grapefrugt.

Første gang den blev dyrket var i Brown’s Town i Jamaica i år 1914. Frugten har fået sit navn, Ugli, fordi den er grim – den har en uindbydende, ujævn og grøngul skræl, der sidder løst omkring citruskødet, som er orange. Uglien er lidt mindre end en grapefrugt og har også færre kerner end denne. Smagen er tættere på den søde klementin end på den bitre grapefrugt – og gudskelov for det, for ellers havde den, efter min mening, ikke været meget ved!

Jeg synes ugli smager ganske godt, men udefra ser den nu ikke dærlig indbydende ud.

Urge. Den anden ting er Urge… Kan I huske den? Sodavanden med den meget specielle farve og den mindst lige så specielle smag!

Urge (der hedder Surge i Amerika) er en citrussodavand fra Coca-Cola Company, der er skabt for at konkurrere med Mountain Dew (fra Pepsi). Den blev solgt som testprodukt i Norge i 1996 og internationalt i 1997. Den solgte godt de første par år, men blev fjernet fra markederne i Danmark, Sverige og Amerika i 2001 – simpelthen, fordi den stjal markedsandele fra et andet og stærkere Coca-Cola-produkt, nemlig Sprite. Urge kan dog stadig købes i Norge, hvor den ikke udgik!

Imaget omkring Urge minder/mindede meget om Mountain Dew. Der blev gået efter ekstremsport- og skaterstilen, som var meget populær i slutningen af 1990’erne.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s