Ugens bogstav: W

Ups, jeg er virkelig kommet langt bagud og det skyldes, at der lige skulle afleveres en eksamensrapport og overstås en eksamen. Men i sidste uge blev jeg så endelig Food Architect! Som Food Architect er jeg blevet i stand til at drive og styre udviklingsprocesser og konceptudvikling via radikal brugerdreven innovation. Det vil sige innovation, der tænkes ude fra forbrugerne og ind i virksomhederne – i stedet for inde fra og ud, hvilket er det, der oftest foregår i fødevarebranchen. Det har været et helt fantastisk forløb og jeg har lært virkelig meget.

Nå, men en af de forgangne ugers bogstav var W, hvilket er dedikeret til W for Wagyu og jeg har glædet mig til at skrive dette indlæg.

Wagyu er en eksklusiv kvægrace, også kendt under betegnelsen Kobe-kød. For nylig solgte Friland det første danske eksemplar til den københavnske restaurant Umami. Prisen var 74.350 kroner (svarende til, at oksefileten koster omkring 800 kroner pr. kg) og der er tale om den hidtil højeste pris for et dansk slagtedyr. Umami er overordentligt glade for, at det nu er muligt at købe danskproduceret Kobe-kød!

Oprindeligt stammer Wagyu fra Japan og kødet er kendetegnet ved helt unik fedtmarmorering, som gør kødet meget smagfuldt, mørt og saftigt – siger de, som har smagt det. Hidtil har kødet kun kunnet importeres til Danmark og har været at finde i ganske få restauranter i Danmark.

Friland har brugt fire år på at opbygge den danske besætning af Wagyu-kvæget og føler, at de er kommet rigtig godt fra start, fordi det første slagtedyr høstede karakteren 5 på den særlige klassificeringsskala, der mest fokuserer på fedtmarmorering. Skalaen går fra 1 og til topkarakteren 12 – en karakter på 12 ville have udløst en salgspris på over 300.000 kroner. Besætningen består af ti kreaturer og den næste slagtning vil formegentlig finde sted omkring august eller september.

Det danske Wagyu-kød blev solgt i Umami som en menu en onsdag aften i slutningen af maj. Menuen kostede 1600 kroner pr. kuvert inklusiv vin og sake; der var et maximum på 50 kuverter – det var få, som fik den store glæde… Menuen indeholdt blandt andet Wagyu-tartar; Wagyu-tataki; double consomme med skank og marv; og braiseret bryst med pickles og yuzu shiso.

Velbekomme!

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s