Væltet Køkken

Fra Øko-bloggen: http://www.urtekram.dk/no_cache/blogdetaljer/article/532/368/

Væltet Køkken er min betegnelse for det at lave mad af de ting, der lige findes i køkkenet. Væltet Køkken kan være nødvendigt, hvis man ikke  når eller overskuer at handle inden butikkerne lukker, ikke får planlagt søndagsmiddagen i tide eller har glemt at tage kød op af fryseren.

I går var en af de dage, hvor jeg sammen med min veninde var nødt til at praktisere Væltet Køkken, fordi vi havde travlt og fordi formålet med vores sammenkomst var klar, nemlig fastlæggelse af madplan for vores spejdersommerlejr til Tyskland i uge 30.

Det er faktisk ved at være lang tid siden sidst (et udtryk for en mere struktureret hverdag!?) og jeg må indrømme, at efter, at jeg er blevet øko-ven er mulighederne i Væltet Køkken blevet langt mere inspirerende, interessante og varierede – og det er takket være de dejlige produkter vi jævnlig får tilsendt.

Gårsdagens Væltet Køkken bestod af:

  • Et glas tofu fra Urtekram marineret i olie, eddike, honning, sennep, salt, peber og chili
  • En rest af nye danske kartofler vasket og skåret i tern
  • En rød snackpeberfrugt
  • Nogle friskbælgede danske ærter
  • Omkring 100 milliliter vegetarisk flødeerstatning baseret på ris
  • To deciliter sort quinoa fra Urtekram
  • Lidt dressing rørt af A38 og krydderier fra skabet.

Tofu, kartofler, snackpeber og ærter blev stegt i wokken i nævnte rækkefølge; flødeerstatningen blev tilsat; og retten blev nydt med kogt quinoa og dressing.

Nu sidder du måske og tænker: For pokker, Karina, er du nu blevet vegetar? Og svaret er nej, for til forret mæskede vi os i lækker lufttørret skinke med melon! Forretten var dog desværre væk og indtaget inden kameraet blev fundet frem!

Mums, det var lækkert! Det sikrede en god og mættende middag samt dejlig inspiration til madplanen, som vi ved af erfaring ikke bør være vegetarisk på nogen måde, da der så er nogle andre voksne, som kommer til at mangle animalske proteiner – og det kommer til at gå ud over stemningen og humøret, præcis som rygere, der mangler røg; colaholikere, der mangler cola; og kaffedrikkere, der mangler koffein…

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s