Ugens bogstav: Z

Så er vi nået til endnu et af de svære og mindre brugte bogstaver, nemlig Z. Z bliver til Z for Zabaione mousse.

Zabaione mousse er en af Italiens mest kendte desserter – det er en skummende mousse, der er god til friske bær eller frugt efter sæsonen. Lad mig her bringe en opskrift på Zabaione mousse samt en opfordring til mine forældre om at byde på denne dessert næste gang jeg besøger dem – de har nemlig lige fået en flaske sherry af mig… og sherry skal der nemlig til for at lave Zabaione mousse!

  • Ingredienser til fire personer:
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 4 spiseskefulde sukker
  • 4 spiseskefulde sød sherry
  • 1 blad husblas
  • 5 deciliter piskefløde
  • 4 pasteuriserede æggehvider
  • Pynt: frisk mynte og årstidens frugt eller bær

Pisk æggeblommerne med sukker og sød sherry. Kog blandingen i et vandbad i fem minutter. Blødgør husblassen og tilsæt den til æggeblommeblandingen. Lad det hele blive koldt. Pisk fløden og pisk æggehviderne. Vend forsigtigt flødeskum og æggehvider ned i blandingen. Sæt moussen i fryseren i cirka en time. Pynt desserten med mynte og årstidens frugt eller bær.

Mums og velbekomme!

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s