Brødrene Price

Dette indlæg, om brødrene Price, er for at fejre starten af den nye sæson af ”Spise med Price” på DR1; for at fejre gårdsdagens start af ”Borgen”, som Adam Price er manuskriptforfatter på; og for at fejre det, at jeg i torsdags havde fornøjelsen af, at høre et live oplæg med selveste Adam Price i egen høje person til Økologisk Fødevarerådgivnings Temadag, Den Økologiske Forbruger.

Brødrene Price er Adam og James Price – sønner af skuespillerparret Birgitte og John Price. Adam blev født i 1967 og er manuskriptforfatter, dramatiker og madanmelder. Adam er lillebror til James, der blev født i 1959 og som er musiker – komponist og kapelmester.

Adam læste jura ved København Universitet i 1986-90. Han har været manuskriptforfatter på flere satire- og dramaserier i tv og redaktør på TV2 Drama i 2001-05. Adam er medlem af Det Danske Gastronomiske Akademi og har været madanmelder på Politiken siden 1992. Blandt Adams skriverier er DR-serierne ”Den Gode, Den Onde og Den virk’lig Sjove” og ”Det der om søndagen”, tv-serierne ”Karrusel” og ”Taxa”; og så var han idémand til ”Nikolaj og Julie” og hovedforfatter på ”Anna Pihl”.

James blev uddannet komponist ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i perioden 1979-84 og allerede i en alder af 20 år begyndte han som kapelmester, komponist og arrangør. James har således skrevet musik til mange revyer, film, teater, radio og tv-serier; i 1983 og 1996 blev han udnævnt til ”Årets Revy Komponist”. Han har været kapelmester ved et hav af teaterforestillinger og musicals og siden 2002 har han været kapelmester ved Cirkusrevyen. Også James er medlem af Det Danske Gastronomiske Akademi og han skriver om mad i Politikens lørdagstillæg.

Sammen har brødrene skrevet seks musicals: ”Tordenskiold”, ”Livsens Ondskab”, ”De Tre Musketerer”, ”Robin Hood”, ”Naboerne” samt ”Trold kan tæmmes”, og de har deltaget i Melodi Grand Prix i 1988 som komponist og tekstforfatter med sangen ”Tid til lidt Kærlighed” med ”Snapshot”, der blev nummer to. Adam og James har hvert sit sommerhus med fire matrikler mellem sig. ”Spise med Price” optages i Adams sommerhus.

Ja, det er jo hver sin blandede landhandel de to brødre repræsenterer, men når de toner frem på skærmen og laver mad i programmet ”Spise med Price”, har de slået pjalterne sammen om deres fælles passion og deltidsprofession, nemlig selve madlavningen. Der skal ikke herske nogen tvivl om, at jeg synes, at det leveres med et højt inspirationsniveau kombineret med tilstrækkelig faglig viden; humor, sjov og ballade; samt præsentation af ufatteligt lækre opskrifter – med rigeligt smør! Jeg synes ikke “Spise med Price” bare er et ud af mange trendy madprogrammer, der præsenterer seerne for mad på et så ufatteligt højt gastronomisk gourmetniveau, at det aldrig er muligt for almindelige dødelige forbrugere at komme i nærheden af det. 

Det er ingen hemmelighed, at jeg sidder parat ved fjernsynet hver uge, når der kommer ”Spise med Price” og første afsnit af ”Borgen” tegnede også godt. Så mon ikke den serie også bliver en stor succes og fast ugentlig tilbagevendende søndagssofahyggetime?

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s