København som metropol – Agnes Cupcakes

Der er nu godt nyt til alle, der er vilde med cupcakes (mig selv for eksempel), fordi der for nylig åbnede et helt bageri dedikeret til cupcakes – Agnes Cupcakes i Sværtegade, indre København. Det andet fødevarerelaterede aspekt, der, efter min mening, gør København til en metropol er netop åbningen af dette bageri – det første af slagsen i København (mon ikke der kommer flere?).

Cupcakes stammer oprindeligt fra det søde køkken i USA, men har de seneste år vundet frem i Danmark. Jeg elsker cupcakes som både smager godt og ser eventyrlige ud med alle de forskellige slags pynt – der undslap derfor også et lille begejstret skrig fra mig, da jeg opdagede, at vi nu er beriget med en rigtig cupcakebutik.

Bag Agnes Cupcakes står blandt andet iværksætteren Kristian Vangsgaard og ideen om at dedikere en hel butik til den populære spise er ikke ny. Ideen blev skabt, da Kristian som teenager rejste til USA og spiste den første cupcake – han var helt solgt. Siden har han rundt omkring i verden søgt efter den perfekte ide til et cupcakekoncept, men har måttet indse, at hvis man vil have noget perfekt, skal man selv lave det. Agnes Cupcakes blev født ud fra ideen om at lave en skandinavisk udgave af de lækre amerikanske kager.

Hos Agnes Cupcakes er der 30 forskellige kager at vælge imellem – blandt andet Banana, som er banankage med chokoladestykker og chokoladefrosting på toppen (øverste venstre hjørne på billedet til venstre) og deres røde signaturkager, Red Velvet, som er en saftig rød kakaokage med en himmelsk madagascar vanilla cream cheese-frosting (øverste venstre hjørne på billedet til højre).

Uhm… Se lige udvalget!

Kagerne kommer i små fine æsker, der sammen med stemningen i og indretningen af butikken går op i en højere enhed og passer rigtig godt sammen. Det er ligeledes muligt at få cupcakes lavet som bryllupskage… Måske jeg skulle overveje det!

Jeg besøgte Agnes Cupcakes i sidste weekend og købte nogle forskellige slags som vi delte om aftenen. Butikken var helt fyldt med mennesker, køen strakte sig langt ned ad gaden og antallet af siddepladser inde i butikslokalet var bestemt for få. Men med tålmodigheden udenpå stillede jeg mig selvfølgelig op i køen.

Kagerne er altid nybagte og det ses dels ved, at kun udvalgte kager laves på de enkelte dage (se cupcakekalenderen her) og dels ved, at de knap nok kan nå at fylde kagerne op i udstillingen – de har med andre ord svært ved at følge med i butikken, fordi kagerne simpelthen langes over disken i en lind og jævn strøm. Det må man da sige er det første skridt på vej til en succes.

Se eventuelt mere her og bliv Facebook-fan af Agnes Cupcakes her.

Og så for øvrigt: Ikke et ord om Sex and the City – for det er altså ikke synonym med cupcakes!

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

2 svar til København som metropol – Agnes Cupcakes

  1. A. Kisborg siger:

    Hej – deler du den samme passion for cupcakes som mig – og hvis du er til smykker, kan du se at perlebutikken http://www.beadsndrops.dk i Studiestræde 41, har fået perler af keramik som ligner cupcakes 100%. så du kan lave cupcake øreringe eller og bruge nogle af de store til vedhæng eller armbånd. Det er Cupcakes øreringe som man ikke tager på af her i januar

  2. madskriverier siger:

    Sådan – lækkert og det er hermed givet videre til mine læsere!

Skriv et kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s