Smagen af Norden

En nordisk bid smager, ifølge en gruppe studerende på bacheloruddannelsen i fødevarevidenskab, af rugbrød, tang og chokolade. Studiegruppen deltog her i oktober i den europæiske ”Trophelia” – Les trophées etudiants de l’innovation alimentaire (noget i retning af: trofæ til studerende, der laver innovation inden for fødevarer) – med et bud på en sund snack. Snacken hedder ”A Nordic bite” og består af et stykke tørret rugbrød med tang, som er overtrukket med mørk chokolade. I ” A Nordic bite” kombineres den salte- og umami-smag fra tangen med syrligheden fra surdejen i rugbrødet og det søde og bitre fra chokoladen – altså alle fem grundsmage – sur, salt, sød, bitter, umami!

Konkurrencen foregik i forbindelse med SIAL-messen i Frankrig den 17.-21. oktober – præmierne blev uddelt den 18. oktober. Snacken konkurrerede mod ni andre udvalgte produkter, blandt andet en række andre spiseklare produkter for eksempel en østrigsk boghvedesnack, en fransk sandwich af 50 % grøntsager og en russisk snack af tørret kød.

”Trophelia” blev første gang afholdt i år 2000 og startede på fransk initiativ. Den har siden 2008 også haft deltagere fra resten af Europa. Målet med konkurrencen er at stimulere studerende til at udvikle nye fødevareprodukter og dermed tiltrække studerende til fødevareområdet. Samtidig er der tale om et væksthus for innovative ideer, der kan tages op af fødevareindustrien og netop industrien har vist sig villig til at spille med, da arrangørerne af konkurrencen peger på, at mere end 25 af de over 100 produkter, der har deltaget i løbet af konkurrencens levetid er blevet lanceret kommercielt.

Jeg har desværre ikke kunnet finde oplysninger på nettet omkring resultatet af konkurrencen, så jeg krydser stadig fingre for, at det er gået den danske studiegruppe godt… Uanset hvad, synes jeg, at det er super sejt, at deres produkt overhovedet er blevet udvalgt som et af de ti, der skulle konkurrere på messen. Jeg følger op og vil snarest bringe nyheden omkring resultatet af konkurrencen.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s