Søndagsmiddag – Spaghetti med Kødboller

Herhjemme står denne uges søndagsmiddag på ”Spaghetti med Kødboller” også kendt som ”Spaghetti and Meatballs”. Jeg vil dele opskriften med jer og forhåbentlig inspirere jer til en ny ret i sortimentet af faste hverdagsretter, for det er nemlig ikke særlig besværligt og tidskrævende at lave!

Mængderne nedenfor er til fire personer – det kan være en god ide at lave til fire personer også selvom man kun er to, for så er der jo eventuelt restemad til enten mandag eller tirsdag aften, når man kommer træt hjem fra arbejde og ikke orker at lave mad.

  • Til tomatsaucen:
  • To dåser hakkede, flåede tomater (den ene eventuelt med chili)
  • Et løg
  • Et fed hvidløg
  • To små persillerødder
  • En spiseskefuld tomatpure
  • En håndfuld hakket frisk basilikum
  • En halv deciliter balsamisk eddike
  • 100 gram parmesan
  • Til kødbollerne:
  • 500 gram hakket oksekød
  • En skive lyst brød (eller lignende rest af brød fra skabet)
  • En deciliter mælk
  • En halv håndfuld hakket frisk basilikum
  • To spiseskefulde tørret rosmarin
  • En spiseskefuld sennep
  • Et stort æg (ups, i dag har jeg kun blommer, men jeg tænker det går alligevel)
  • 50 g parmesan
  • Cirka tre spiseskefulde rapsolie
  • Tilbehør:
  • 500 gram fuldkornsspaghetti
  • Salt og peber

Skær skorpen af det lyse brød og skær det herefter i små tern, kom det op i en skål sammen med mælk, sennep, hakkede krydderurter og det hakkede kød – rør fasen godt sammen. Tilsæt æg, salt, peber og reven parmesan – rør fasen til den får en god konsistens. Form kødbollerne med en spiseske og steg dem i en gryde eller pande i cirka tre spiseskefulde olivenolie. Vend kødbollerne efter cirka et minut, kom låg på gryden og skru ned for varmen.

Hak hvidløg, løg og persillerødder meget fint og kom det ned i gryden til kødbollerne. Rør forsigtigt, mens løgene bliver bløde. Tilsæt tomatpure og derefter balsamisk eddike – lad det koge helt ind. Kom tomaterne ned til kødbollerne og læg låg på. Lad det simre et par minutter – kog herefter saucen indtil den får en passende konsistens.

Kog spaghettien.

Kom til sidst hakket basilikum ned til saucen og smag til med salt og peber.

Anret spaghettien i bunden af en dyb tallerken og kom kødboller og tomatsauce ovenpå. Riv parmesan hen over retten og pynt med basilikum.

Velbekomme!

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

2 svar til Søndagsmiddag – Spaghetti med Kødboller

  1. Uhmmm jeg har aldrig prøvet at lave kødboller selv. Det lyder som et superlækkert alternativ til min klassiske, italienske kødsauce… bare for at variere lidt…

    Tak for opskriften

    KH Marian

  2. madskriverier siger:

    Hej Marian
    Ja, variation er ikke sådan at kimse af!
    Og kødbollerne er slet ikke så svære! Jeg bruger tit hakket oksekød, men hakket kalv og flæsk (50/50) bliver også rigtig godt!
    Hilsner
    Karina

Skriv et kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s