Ihh, hvor er det irriterende

Fra Øko-bloggen!

at jeg altid glemmer at tage billeder af mine lækre kreationer i køkkenet.

I torsdags lavede jeg lækker mad og det eneste jeg har fået foreviget i form af et fotografi er salatresten som jeg spiste til aftensmad i dag.

 

Nå, men menuen stod altså på græsk gyros af svinekød med tabouleh af perlebyg og med feta.

Urtekrams krydderimix til græsk gyros er et velsmagende mix af traditionelle græske krydderier. Med krydderimixpakken i hånden og kød, peberfrugt og løg i køleskabet, kan man temmelig let og simpelt kreere den traditionelle krydrede ret med fjerkræ – altså ifølge opskriften, men jeg valgte jo så svinekød i stedet! Det er fantastisk, at Urtekram har disse forskellige krydderimixpakker – de gør det nemt og simpelt at lave forskellige traditionelle retter, der stammer fra bestemte geografiske steder, for eksempel Indisk Madras Karry, Indisk tandoori kylling, Siciliansk pasta og Toscanske grøntsager!

Svinekød, løg og peberfrugter i rette mængder skæres i strimler og tilberedes med pakkens krydderimix 1 og 2 efter anvisningerne.

Tabouleh er en frisk salat fra Mellemøsten (nogle mener, at tabouleh er for araberne, hvad ostemaden er for danskerne – ikke en dag uden), der består af bulgur eller couscous med hakket persille, mynte, løg, hakkede tomater, tilsat olivenolie og citronsaft. Den tabouleh jeg lavede i torsdags blev dog lavet på perlebyg i stedet for bulgur eller couscous, fordi jeg blandt andet fik besøg af en hvedeallergiker.

  • Tabouleh til 6 personer
  • 500 gram perlebyg fra Urtekram
  • En agurk
  • Seks cocktailtomater
  • Et halvt løg
  • Et bundt bredbladet persille
  • En blok af fetaost
  • Saften fra en citron
  • Fem spiseskefulde olivenolie
  • Et fed hvidløg
  • En teskefuld stødt spidskommen
  • Salt og peber

Perlebyggen koges efter anvisningen og køles af. Agurken, tomaterne og løget skæres i helt små tern, persillen hakkes groft og fetaen skæres i tern. Citronsaft, olivenolie, presset hvidløg, spidskommen, salt og peber blandes til en marinade. Og samtlige ingredienser blandes sammen.

Retten blev serveret med lunede fuldkornspitabrød og kølig cremefraiche.

Mums og velbekomme!

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s