København som metropol – Macarons

Macarons er efterhånden blevet en yderst trendy bageridelikatesser og de fås overalt – også i vores dejlige hovedstad København. Macarons er perfekte til kaffe og te, ideelle som en let og luksuriøs dessert, fremragende til fest – og vidunderligt forførende, når de nydes som snack.

Nikolaos Strangas, der er tidligere dessertkok fra Era Ora og har arbejdet på D’Angleterre og Hilton, har åbnet sit eget konditori og cakeaway med macarons i København – endnu en aktivitet, der efter min mening positionerer København som metropol. Conditori & Cakeaway, som stedet hedder, ligger ikke langt fra søerne, Åboulevard 7. De sælger 15 forskellige slags macarons og alt er produceret i konditoriets køkken. Sagerne kan spises på stedet eller tages med hjem.

Det er for øvrigt også Nikolaos Stranga, der er manden bag de macarons som man har kunnet købe i Magasin.

Har du mod på selv at forsøge, så er der her en opskrift på macarons au chocolat (som Anne au Chocolat laver dem)!

  • INGREDIENSER, “bunde”:
  • 80 g æggehvider (2-3 stk), stuetempererede
  • 200 g flormelis
  • 20 g sukker
  • 100 g mandelmel
  • 15 g kakao

Bland flormelis med mandelmel og kakao. Si blandingen i en skål. Pisk æggehviderne langsomt indtil de er næsten helt stive, tilsæt sukker og pisk derefter videre til de er helt stive. Tilsæt eventuelt frugtfarve. Fold mandelblandingen i æggehviderne lidt ad gangen, indtil blandingen er homogen. Hæld blandingen i sprøjtepose med en tylle (på 11 milimeter) og sprøjt ud til små runde cirkler på en bageplade med bagepapir. Lad de ubagte macarons tørre i 10-15 minutter inden de bages ved 160’C i 12-15 minutter. Lad dem hvile i et par minutter inden de fjernes fra bagepapiret.

  • INGREDIENSER, “chokoladecreme”:
  • 70 g god mørk chokolade
  • 70 ml fløde

Bring fløden i kog og smelt den hakkede chokolade. Køl helt af og pisk blandingen let. Smør/sprøjt den på den ene macaron og læg den anden over.

Opbevares på køl indtil servering!

Se lige billedet – der er da ikke noget at sige til, at de har fået kælenavnet “Mandelburgere”…

Mums!

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

5 svar til København som metropol – Macarons

  1. De små banditter er SÅ smukke, forførende og fristende – jeg elsker dem. Jeg elsker dog ikke så meget at lave dem, fordi jeg synes at de er svære at få helt rigtige – men det er nok ikke andet for end at jeg må prøve igen og igen og igen🙂

    Mange hilsner
    Birthe

  2. Marian siger:

    Hej Karina,
    Der er gang i blogland med at udfordre andre. Jeg er hoppet med på bølgen og håber også du vil lege med – man skal dele lidt af sig selv og linke til andre. Du kan evt. læse på min blog hvad det går ud på! Håber du er frisk på at være med….

    KH Marian

  3. BEA siger:

    Tofino Books har udgivet
    Macarons – franske fristelser – mageløse makroner
    en dejlig bog om de små lækkerhapser
    http://www.tofino.dk eller g.dk

  4. madskriverier siger:

    Hej Marian
    Tak for denne udfordring som jeg desværre ikke har fået gjort meget ved… Nu er det vist ved at være for sent, men det har været sjovt at følge rundt omkring på de forskellige blogs.
    Vi må kunne finde på noget lignende selv også… Lidt i forlængelse af dagen, hvor vi alle satte fokus på FairTrade!?
    Mange hilsner
    Karina

  5. stephane siger:

    Brasserie Degas har den større sortiment af god macaron i Kbh … !!!

Skriv et kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s