SpejderGourmet

What… Spejder og Gourmet bundet sammen i et ord!

Sig mig engang er spejder ikke noget med klistret havregrød; flade rugbrødsmadder med leverpostej, 3-stjernet salami eller makrel i tomat; og spaghetti med kødsovs, der er udkogt, brændt på og med et drys af aske fra bålet?

Nej, det er det nemlig ikke altid… I lørdags og søndags var vi på lederweekend i Sverige og efter en eftermiddag med femkamp inden for noget skydning, sumobrydning, laserforhindringsbane, gladiatorkamp og rodeotyr, begav vi os (mere eller mindre direkte) til en lejet hytte, hvor vi straks gik i gang med at tilberede aftenens menu, bestående af tre retter. Det var et dejligt festmåltid og jeg bringer her opskrifterne.

Forret: Jordskokmousse med brød, oliven og pølse

  • INGREDIENSER (til 16 personer):
  • 750 g jordskokker
  • 300 g feta
  • 2 fed hvidløg
  • 1-2 citron
  • 1,5 dl yoghurt
  • 1-2 bundter purløg
  • 1-2 bundter basilikum
  • Salt og peber
  • Brød (kiks, knækbrød eller andet smagsneutralt brød), oliven og chorizopølse

Jordskokkerne skrælles og koges rigeligt i 5 minutter. Efterfølgende afkøles de og blendes med de øvrige ingredienser. Moussen smages til med citron, salt og peber. Serveres med et stykke brød, oliven og chorizopølse.

Vi var jo i Sverige, så vi fik et lækkert svensk rustikt fuldkornsknækbrød til moussen.

Hovedret: Andebryst i appelsin med kartofler og salat

  •  INGREDIENSER (til 2-4 personer – alt efter andebrysternes størrelse):
  • 2 andebryster
  • 1 appelsin
  • 4 stjerneanis
  • 1-1½ dl andebouillon
  • Salt og peber
  • 1-1½ spsk maizena
  • 1 stegepose
  • Blandet salat (grønne blade, revne gulerødder og tørrede tranebær med en dressing af olie, salt og peber og appelsinsaft)
  • Ovnstegte kartofler

Snit fedtet på andebrysterne i tern og drys med salt og peber. Skær appelsinerne i både og læg dem samt stjerneanis på kødet og kom det hele i stegeposen. Klip et lille hul i posens hjørne, så dampen kan slippe ud. Læg posen i et ildfast fad og stil det i ovnen i 15-20 minutter ved 190’C. Tag fadet ud af ovnen og hæld saften over i en gryde. Pak kødet ind og lad det hvile mens sovsen laves. Skyen tilsættes andebouillon og jævnes med maizena samt smages til med salt og peber. Serveres skåret i tynde skiver med salat og ovnstegte kartofler.

Mums det var lækkert – andeskindet bliver ikke sprødt, men tilgengæld er kødet dejligt saftigt!

Dessert: Honning-chokoladekage med hindbærpuré

  • INGREDIENSER (til 8 personer): 
  • Bund: 250 g marcipan, 2 æggehvider
  • Creme: 200 g mørk chokolade, 150 g smør, 125 g honning, 4 æg
  • Hindbærpuré: 1½ dl vand, 50 g sukker, 250 g frosne hindbær

Bund: Smuldr marcipanen i en skål og pisk den med æggehvider til en ensartet konsistens. Hæld marcipanmassen i en smurt springform (cirka 22 cm diameter) og bag bunden ved 200’C i cirka 8 minutter. Afkøl bunden.

Creme: Smelt chokoladen sammen med smør og honning i en skål over vandbad. Rør i chokoladecremen og afkøl. Pisk æggeblommerne sammen og bland dem med chokoladecremen. Lad chokoladecremen hvile, indtil den begynder at stivne. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i chokoladecremen. Fordel cremen over den afkølede bund og stil kagen koldt indtil den skal serveres.

Hindbærpuré: Kog vand og sukker til en klar lage. Blend bærrene sammen med sukkerlagen. Sæt puréen koldt indtil den serveres til kagen.

Mums en lækkerbisken af en kage, chokoladecremen fik næsten smag som Toblerone!

Det var en udsøgt middag og tak for en dejlig weekend!

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Et svar til SpejderGourmet

  1. […] af indkøbene til weekendens lækre SpejderGourmet blev foretaget i Sverige og på turen gennem en svensk COOP-butik, stødte jeg selvfølgelig på […]

Skriv et kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s