Verdens bedste kok

Verdens bedste restaurant ligger, ifølge “World’s 50 Best”-listen i det anerkendte britiske magasin “Restaurant Magazine”, i Danmark, København og hedder Noma (omtalt tidligere her).

Nu er det så slået fast, at verdens bedste kok, ifølge Bocuse d’Or, er dansker og hedder Rasmus Kofoed! Dette blev klart, da Rasmus i går aftes vandt guldmedalje ved den prestigefyldte konkurrence Bocuse d’Or, der er det uofficielle verdensmesterskab for kokke. Det er en historisk præstation, da ingen kokke har vundet guld (2011), sølv (2007) og bronze (2005) ved Bocuse d’Or, som afholdes hvert andet år i Lyon; og for øvrigt også europamesterskabet i Geneve sidste år.

Nummer to og tre blev henholdsvis svenske Tommy Myllymaki og norske Gunnar Hvarnes, så der er altså tale om en skandinavisk gastronomisk bedrift, der ikke er til at overse.

Det er eftersigende sidste gang Rasmus Kofoed deltager i Bocuse d’Or – efter otte år og 8.000 timers træning har han sagt, at dette var sidste gang han deltager.

Menuen bestod af 10 retter og fire saucer, som var lavet fra bunden sammen med kokkeelev Frederik Rudkjøbing igennem de 5½ hektiske timer konkurrencen varede. Alene fiskeretten bestod af pocheret havtaske, jomfruhummer i gelé og krabbe med kaviar og med en lang række garniture: Chips på rodfrugter, vagtelæg med trøffel, persilleskud, marinerede agurker, muslingesauce, aromatiske urter og blomster. Smukt ikke!?

Stort tillykke til Rasmus skal der lyde herfra!

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Et svar til Verdens bedste kok

  1. […] Rasmus Kofoed – Restaurant Geranium, København (behøver jeg at nævne, at han netop er blevet kåret til Verdens bedste kok?) […]

Skriv et kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s