Julen varer lige til påske

Og netop derfor er det ikke for sent at kaste et blik og en tanke tilbage på julen – mere specifikt julemiddagens andet og sidste indslag: ris a la mande med kirsebærsovs.

Sidste år fik vi en formidabel kirsebærsovs… ja, altså ris a la manden var selvfølgelig også god, den var hjemmelavet af min mor, så det er jo ingen overraskelse (fedte fedte)!

Tilbage til kirsebærsovsen, det var den her vi fik:

Det er Årets Kirsebærsauce 2010 fra Selleberg, en herregård i Marslev på Fyn. Denne kirsebærsovs adskiller sig fra andre lignende produkter både ved at være lavet på danske bær og på sødkirsebær. Til dette hører måske også lige en forklaring på, at der findes søde og sure kirsebær. Normalt bruges de søde kirsebær udelukkende til frisk konsum og de sure kirsebær til forarbejdede produkter (sovser, syltede, saft, marmelade og så videre). Her har man altså valgt at bruge de søde kirsebær og det har resulteret i et produkt, der smager som “rigtige” kirsebær. Der har samtidig heller ikke været behov for tilsætning af så meget sukker (fordi de søde kirsebær i sig selv er sødere end de sure) som ved andre kirsebærsovser, så sødmen er en helt anden og mindre sukkersød end man er vant til.

Med andre ord: Ingen kirsebærsovser er før lavet på sødkirsebær og få bliver lavet på danske bær, derfor er denne kirsebærsovs noget helt særligt og jeg kan varmt anbefale jer den til næste gang I skal have ris a la mande!

I serien af produkter fra Selleberg er indtil videre også kirsebærsirup og syltede kirsebær – måske der er flere på vej…

Se mere på Sellebergs hjemmeside!

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

3 svar til Julen varer lige til påske

  1. Far siger:

    Jeg kan kun bekræfte at kirsebærrene fra Selleberg var rigtig, rigtig god til den rigtig, rigtig gode Ris A´la Mande.
    Nye produkter – fik du nogensinde “recepten” på kirsebær bjesk, snaps, bitter eller hvad det nu heddder.

  2. madskriverier siger:

    Nej, det gjorde jeg faktisk ikke…

  3. […] jeg er så heldig, at have i mit glas er en alkoholfri kirsebærgløgg fra Selleberg. Jeg har tidligere skrevet begejstret om Sellebergs kirsebærprodukter – kirsebærsovs, syltede kirsebær og […]

Skriv et kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s