Drive-in bageri

Hvad tænker du?

Ja, jeg har længe tænkt over, hvad pokker det mon er for noget; hvordan foregår det; og om det virkelig kan lade sig gøre, betale sig og køre rundt… og så i Jylland?

I denne uge var jeg så heldig at være en tur i Haderslev på kundebesøg og i den forbindelse måtte vi selvfølgelig også en tur ind forbi Skallebæks Bageri, hvor de mange kunder, der før stod i lang kø på fortovet foran bageriet, nu kan køre direkte til en luge og få og betale deres brød og kager uden at stige ud af bilen…

Bagermester Steen Skallebæk fik ideen til drive-in bageren i år 2000 og bageriet var det første af slagsen i Danmark. Kunderne er folk fra hele Haderslev og opland (endog hele Danmark i nogle tilfælde) og de kan vælge mellem mere end 200 slags brød og kager. 

Skallebæks bageri er i dag en del af Lagkagehuset.

Historien om Lagkagehuset startede i 1991 og 1992, da bagerne Steen Skallebæk og Ole Kristoffersen åbnede hver deres bageri henholdsvis i Haderslev og på Christianshavn. Begge var deres visioner at gøre turen i bageriet til en oplevelse ud over det sædvanlige. Begge butikker voksede sig store og blev kendt for den høje kvalitet og gode service. Steen blev “landskendt” i Sønderjylland for sine rugbrød og Oles bagning blev et fast indslag på morgentv. I 2008 fusionerede de to butikker og blev lagt sammen til en kæde med navnet Lagkagehuset. Lagkagehuset hviler i den erfaring og det brand som Steen og Ole har opbygget gennem årene.

Lige nu udvider Lagkagehuset helt vildt og der skyder hele tiden nye butikker op overalt i København. Den næste, der åbner, skulle eftersigende være på Nørrebros Runddel – der hvor McDonald’s* har ligget.

* Den McDonald’s, der har været nødsaget til at lukke på grund af faldende omsætning efter Ungdomshuset blev ryddet… Tankevækkende ikke?

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

3 svar til Drive-in bageri

 1. Marian siger:

  Jeg tror faktisk, at Skallebæk i Haverslev er en af DKs bedste bagerier. Og drive-in konceptet er bare fantastisk.

 2. Far siger:

  Hej igen
  Har du i din “nørdede” færden efterforsket om ikke Ole Kristoffersen faktisk også er fra Jylland. I min barndom var der i hvert tilfælde en Ole Kristoffersen i Arden, som var søn af en malermester. Han blev vistnok prof fodboldspiller – så han kan jo være endt som bager!

 3. madskriverier siger:

  Hej far… Jah, altså han er vist opvokset i eller omkring Roskilde, så det er vist ikke lige sønnen af malermester Kristoffersen fra Arden. /Karina

Skriv et kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s