Hørfrøkyllingen

I følge Danpo er denne kylling, nærmere bestemt den nye hørfrøkylling, et god alternativ til fisken, fordi kyllingen er naturligt rig på Omega-3 fedtsyrer.

Danpo har desværre bare hverken styr på fakta eller på markedsføringsloven, fordi der i hørfrøolie er tale om en helt anden slags Omega-3 fedtsyrer end i fisk og eksperter mener derfor, at der er tale om falsk markedsføring. 

I følge reklamerne, som det hele drejer sig om, kan hørfrøkyllingen konkurrere med fisken, men rent faktisk er mængden af Omega-3 fedtsyrer i en hørfrøkylling under det halve af mængden i for eksempel en laks. Derudover er størstedelen af kyllingens indhold nogle helt andre Omega-3 fedtsyrer – nemlig de kortkædede, der har færre og mindre dokumenterede effekter på helbredet. I fisk finder man de langkædede umættede fedtsyrer.

I følge eksperterne skal man spise mellem 2½ og 25 gange så meget kylling, for at få den samme mængde af de gode Omega-3 fedtsyrer, som der er i de fede fisk. Det er derfor meget forkert, når Danpo udhuler fiskens værdi ved at sige, at man bare kan spise kylling i stedet for fisk.

Fødevarestyrelsen er i gang med at undersøge sagen.

Føler du dig også snydt og vildledt?

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Et svar til Hørfrøkyllingen

  1. Hvor er jeg bare glad for at se, at ikke alle hopper på historien, hvor en kylling bliver til fem fisk…!🙂

Skriv et kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s