Om at spise dyr – version 2.0

Jeg er faldet over en tankevækkende canadisk undersøgelse, der viser, at mænd, som ikke spiser kød, bliver opfattet som mindre maskuline end mænd, der spiser kød. I undersøgelsen er mænd og kvinder blevet bedt om at angive karaktertræk hos nogle fiktive personer ud fra deres kost. Resultaterne viser, at de fiktive personer med vegetarisk kost, opfattes som mere dydige og moralske; samt at mænd, der ikke spiser kød, opfattes som mindre maskuline end kødspisende mænd – både af kvinder, andre mænd og andre vegetarer.  

Resultaterne skyldes formegentlig et fundamentalt og gammelt ur-ideal, da det langt tilbage i kulturhistorien har været feminint at spise lyst, sødt og grønt og maskulint at spise salt, mørkt og kød. Kød har altid været forbundet med magt, rigdom og maskulinitet.

Det er dermed forbundet med helt fundamentale og instinktive aspekter at forsøge at få mænd til ikke at spise kød eller bare skrue ned for forbruget af kød. Så umiddelbart skal kampagner omkring dyrehold, kødproduktion og miljøbelastning have en anden klang for at fange mændene.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Et svar til Om at spise dyr – version 2.0

  1. Far siger:

    Der kan man bare se. Jeg spiser også gerne kød til morgenmad – dog ikke hver dag – skinke, pølse, bacon, laks m.v.

Skriv et kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s