Så kommer der skat på fedtet

Ja… nu er det ganske vist… Det bliver fra 1. oktober 2011 og ikke som først planlagt den 1. juli 2011. På trods af store protester (fra blandt andet Landbrug & Fødevarer), stemte alle Folketingets partier undtagen Liberal Alliance for at indføre skat på mættet fedt.

Der vil være tale om en statsafgift på 16 kroner pr. kg. mættet fedt – afgiften forventes at sikre statskassen 1,4 milliarder kroner om året.

Her i sidste fase er der ændret nogle få detaljer i afgiften – den er steget fra 13 til 16 kroner, fordi kødet bliver omfattet af afgiften. Desuden bliver det muligt, men ikke påkrævet, for slagterier at skelne mellem fedt og magert kød. Fisk og mælk er undtaget afgiften, hvorimod fløde og smør er pålagt afgift.

Jeg kender mange, der absolut ikke er tilfredse med denne beslutning, dog er det da positivt, at det er muligt for slagterierne at skelne mellem fedt og kød (det var det nemlig ikke i første udkast). Det faktum, at fisk og mælk ikke er pålagt afgiften, er efter min mening også i orden. Men om afgiften overordnet set kan være med til at forbedre folkesundheden i Danmark – det tvivler jeg stærkt på… En mad af hvidt toastbrød med syltetøj vil ikke være pålagt afgiften, fordi den ikke er fedtholdig – denne mad vil derfor være lavet af fødevarer, der for forbrugerne er billige, fordi den ikke er usund… Er det fornuftigt?

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

2 svar til Så kommer der skat på fedtet

 1. Det er absolut den dummeste skat der til dags dato er indført, ikke nok med at fedtforskrækkelsen når højderne fra 80'erne, men det får helt sikkert også helbredsmæssige konsekvenser, så som fortsat stigende fedme, øget brug af kolesterol sænkende medicin (paradoksalt nok) Det er ikke fedt alene der gør os fede, hvad med hvidt brød, sukker og andre stivelsholdige lækkerier? Jeg frygter for konsekvenserne!

 2. madskriverier siger:

  Hej Lonnie
  Tak for din kommentar!
  Jeg kan kun give dig ret, jeg er helt enig.
  Venlig hilsen
  Karina

Skriv et kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s