Månedens råvare, marts

Hump… Better late than never, ikke?

Vi er jo stadig i marts, så her på faldrebet kommer månedens råvare, hvis sæson heldigvis også rækker langt ind i sommeren, så der er ingen skade sket!

Marts måneds råvare er peberrod, som man med rette kunne kalde nordens chili på grund af den friske, skarpe og kradse aroma og smag. Peberroden er sjælen i vores smørrebrød… Hvad ville oksebryst være uden den? Ikke meget! Den har været dyrket i Europa siden middelalderen, hvor den blev brugt til behandling af blandt andet gigt, nyresten og skørbug. Sammen med chili og sennep er peberrod specielt interessant, da de alle er krydderier, som efterhånden er kendt for at øge vores forbrænding.

Her kommer en lækker opskrift med peberrod: Jordbærsalat… men lav den ikke før om et par måneder, når der er sæson for jordbær!

  • Ingredienser til 4 personer:
  • 12 stk jordbær 
  • 3 stk hjertesalatblade
  • 1 stk moden avocado
  • 4 spsk hakket persille
  • Dressing: 3 spsk rapsolie, 1½ spsk citronsaft, 3 tsk flormelis og 1½ spsk fintrevet peberrod
  • Lidt friskkværnet sort peber

Skær de rensede jordbær i skiver og bland dem forsigtigt med de groft skårne blade af hjertesalat, skiver af avocado og hakket persille. Pisk ingredienserne til dressingen sammen og vendes dressingen i salaten. Kværn til sidst sort peber over salaten.

Velbekomme og glædelig sommertid!

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s