Foccacia

Jeg har en total yndlings brødopskrift som jeg nærmest ALTID bruger. Praktisktaget alle, der har været til middag hos mig, har også smagt dette brød – nemlig et foccaciabrød med hvidløg og rosmarin. Jeg har så heller aldrig, ren forglemmelse, bragt opskriften her, så nu må det være tid!

  • Ingredienser til brød i en hel bradepande:
  • 50 gram gær
  • 8 deciliter lunkent vand
  • 4 spiseskefuld olivenolie
  • 4 teskefuld salt
  • 1000 gram hvedemel
  • Fyld til brødet:
  • 100 gram smør
  • 6-8 fed hvidløg
  • 4 spiseskefuld frisk rosmarin eller 2 spiseskefuld tørret rosmarin
  • 2-4 spiseskefuld groft salt

Gæren opløses i vandet; olien og saltet tilsættes; og melet sigtes og røres i lidt efter lidt. Dejen røres til den er helt jævn og smidig (skal stadig være meget klistret); og stilles derefter tildækket til hævning i 40 minutter (eller længere). Hvidløgene hakkes fint eller presses og røres sammen med smørret og rosmarinen. Den hævede dej hældes ud på bradepanden med bagepapir. Der laves mange små huller i dejen, hvori kryddersmørret fordeles. Ovnen tændes på 225’C og dejen efterhæver indtil ovnen er opvarmet. Dejen pensles (eller dryppes) med vand, strøs med salt og bages i cirka 25 minutter.

Hermed videregivet…

Mums og velbekomme!

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Et svar til Foccacia

  1. Far siger:

    Ja – den er rigtig god. Vi bruger den også

Skriv et kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s