Månedens råvare, maj

Mens vi venter på sommerens lækkerier som for eksempel jordbær og nye kartofler, kan vi glæde os over maj måneds råvare, nemlig spidskål.

Spidskål er i sæson fra maj til november, så de spidskål, der kan købes i butikkerne nu er helt nyhøstede og dejligt frisk… Og så er spidskål jo også sundt! Af spidskålen kan man lave utallige retter og her kommer en opskrift på en sund hønsesalat af hytteost og med spidskål!

  •  Ingredienser:
  • 1½ kg kyllingelår
  • 2½ spsk groft salt
  • 1 spsk sukker
  • ½ tsk stødt koriander
  • ½ tsk stødt allehånde
  • ½ tsk friskkværnet sort peber
  • Cirka 800 g spidskål
  • 450 g hytteost
  • 1 bundt grofthakket dild
  • 1 tsk groft salt
  • Friskkværnet peber
  • Dildkviste til pynt

Kyllingelårerne fordeles i et fad. Krydderierne (salt, sukker, koriander, allehånde og peber) blandes og drykkes over lårene, der stilles tildækket i køleskabet indtil næste dag. Kyllingelårene koges og pluk i store mundrette stykker. Spidskålet renses, deles i kvarte stykker og skæres i små tern. En gryde med vand og salt bringes i kog og spidskålen blancheres. Hytteost, dild, salt og peber røres sammen; den afkølede kål og kylling tilsættes; og det hele vendes godt rundt og smages til.

Mums og velbekomme!

Smukt ikke!?

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s