Chokoladekage med skumfidusglasur

Denne opskrift må jeg bare prøve en dag snart, skal bare lige finde en undskyldning for at gøre det – så som besøg af gæster eller lignende… Den er bragt på Haribos hjemmeside – for Haribo et forsøg på at sælge flere af deres skumfiduser ved navn Chamallow og med afsæt i grilsæsonen og behovet for opskrifter på desserter man kan lave på grill.

  • Ingredienser til kagen:
  • 125 g usaltet smør
  • 225 g sukker
  • ½ tsk vanilje
  • 2 stk. æg
  • 85 g mørk chokolade
  • 1½ dl kærnemælk
  • 175 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • 1 knsp salt
  • Ingredienser til glasuren:
  • 175 g skumfiduser (de originale eller dem fra Haribo)
  • 1 spsk mælk
  • 2 pasteuriserede æggehvider
  • 2 spsk sukker
  • 50 g chokolade til pynt

Rør smøret, sukkeret og vaniljen sammen i en skål til det er lyst og luftigt. Rør de sammenpiskede æg i lidt efter lidt. Smelt chokoladen i vandbad. Rør kærnemælken i chokoladen lidt efter lidt og lad det køle af. Sigt melet, bagepulveret, natronen og saltet ned i en skål. Rør skiftevis chokolade‐ og melblandingen i æggeblandingen – lidt ad gangen. Hæld dejen i et smurt ildfast fad til cirka 1,2 liter. Sæt fadet i grillen på en bagesten og bag kagen ved medium varme – cirka 160’C i 50 minutter. Bruges kulgrill, skal kagen bages ved indirekte varme. Jeg vil foreslå bagning i ovnen som et alternativ også. Vend kagen ud på en rist og lad den køle af.

Tilbered glasuren imens: Varm skumfiduserne og mælken for svag varme i en lille kasserolle, til skumfiduserne er helt smeltede. Tag gryden af varmen og lad massen køle af. Pisk æggehviderne til de danner bløde toppe. Tilsæt sukker og bliv ved med at piske til massen danner stive toppe. Vend æggehviderne forsigtigt i den afkølede skumfidusblanding og
sæt glasuren til side i 10 minutter.

Når kagen er kold, dækkes den med glasuren og den drysses med revet chokolade.

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

2 svar til Chokoladekage med skumfidusglasur

  1. Troels siger:

    Lyder faktisk sjov, og jeg kunne godt trænge til lidt afveksling fra den klassiske kakaoglasur med kokosdrys🙂

  2. madskriverier siger:

    Ja – ikke dårligt vel!

Skriv et kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s