Månedens råvare, juni/juli

Nå ja, og i juni måned fik jeg jo så heller ikke skrevet om månedens råvare… MEN det gør i virkeligheden ikke så meget, for som så mange andre der udgiver ting (blade, magasiner og nyhedsbreve) kan jeg komme omkring det ved at slå juni og juli måned sammen med undskyldningen: ferieramt!

Og som så meget andet i denne agurketid, hvor der ikke er meget nyt i for eksempel fjernsynet, er der jo altid genudsendelser… Jeg har nemlig tænkt mig at læne månedens råvare i juni/juli op ad et tidligere indlæg: Ugens bogstav: J som jeg skrev tilbage i marts 2010.

Månedens råvare i juni/juli er nemlig jordbær. Jeg ELSKER jo jordbær – kan slet ikke få nok, og føler knap nok sæsonen var startet, når den så allerede slutter. Det gælder om at udnytte den, når den endelig er der.

En god opskrift kan sagtens nævnes to gange og her kommer altså endnu engang opskriften på min yndlings salsa, den med jordbær:

  • Ingredienser:
  • Et kvart kilo nippede jordbær
  • Kødet af en kvart melon
  • Et kvart fintsnittet rødløg eller to snittede forårsløg
  • En spiseskefuld fintrevet skal af ubehandlet appelsin
  • To til tre spiseskefulde appelsinsaft
  • En spiseskefuld olivenolie
  • Lidt frisk basilikum, blomsterhonning, og salt og peber

Jordbær og melon hakkes fint og kommes i en skål. De øvrige ingredienser røres i. Salsaen smages til med basilikum, honning, og salt og peber. Salsaen vinder i smag, hvis den får lov til at stå lidt og trække ved køkkentemperatur. Hvis man ønsker en mere hot salsa, kan lidt finthakket frisk chili tilsættes.

MEN lad os nu ikke dvæle ved det gamle og det allerede offentliggjorte, her kommer opskriften på noget nær de bedste muffins jeg nogensinde har bagt:

  • Ingredienser til omkring 24 jordbærmuffins:
  • 4 dl hvedemel
  • 2½ tsk bagepulver
  • 1½ dl oliemargarine
  • 2 dl rørsukker
  • 3 æg
  • 1 citron (saft og skal)
  • 100 gram hvid chokolade (hakket)
  • 250 g jordbær (i skiver)

Rør hvedemel og bagepulver sammen. Tilsæt margarine, sukker, æg og citronsaft og -skal. Bland det godt. Tilsæt chokolade og jordbær. Vend det hele rundt og fyld i muffinsforme. Bages midt i ovnen ved 200’C i 20 minutter. Kan eventuelt serveres med en klat flødeskum tilsat vanilje over, pyntet med et halvt frisk jordbær.

Mums, velbekomme og glædelig jordbærsæson!

Tak for opskriften til Dansukker.
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s