Butter chicken

For efterhånden lang tid siden lavede jeg butter chicken og jeg har villet skrive om det lige siden.

Vi elsker indisk mad og jeg elsker, når jeg støder på opskrifter, der får retterne til at smage som vi virkelig oplevede dem i Indien! Denne opskrift skal Marian fra brændstof have æren for!

Tilberedningen tager lang tid og kræver planlægning, da kyllingen skal marinere i et helt døgn, men det er til gengæld også dette forarbejde, der gør, kyllingen får den helt rigtige smag og den helt rigtige konsistens!

  • Ingredienser til 3-4 personer 
  • 4 kyllingefileter
  • Marinade
  • 2 tsk gurkemeje
  • 1 tsk friskhakket chili
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • 1 spsk stødt ingefær
  • Lidt citronsaft
  • Lidt hvidvinseddike
  • Salt
  • 3 spsk olie
  • 1 dl yoghurt natural
  • Sauce
  • 50 g smeltet smør
  • 2 fed finthakkede hvidløg
  • 1 spsk stødt ingefær
  • 1 1/2 spsk finthakket frisk chili
  • 2 tsk garam masala
  • 3 tsk sød paprika
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 terning boullion
  • 2 1/2 dl madlavningfløde
  • Tilbehør
  • Ris
  • Naanbrød

Der er lidt små tilretninger i forhold til Marians opskrift, da jeg ikke lige havde det hele på lager.

Cirka et døgn før startes marineringen af kyllingen: Bland alle ingredienserne undtagen yoghurten. Skær kyllingen i mindre stykker og kom dem i en pose sammen med marinaden.

Cirka en time før tilsættes yoghurten og blandingen marinerer yderligere.

Tænd ovnen på 220’C, kom kyllingen og marinaden i et ovnfast fad og steg det i 20 minutter, når halvdelen af tiden er gået, vendes kyllingestykkerne. Hvidløg, ingefær, chili, garam masala og sød paprika steges let i smørret. Derefter tilsættes kyllingen og det hele vendes godt rundt. De hakkede tomater, boullionterningen og fløden tilsættes. Saucen koges til den bliver tyk og skiller let; og bliver ekstra god af at simre let i 15-20 minutter.

Serveres med ris og lunt naanbrød – lavet lige efter Marians opskrift, super nemt og hurtigt!

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

2 svar til Butter chicken

  1. Marian siger:

    Ej hvor er jeg glad for, at du kunne lide opskriften! Det er altid et hit med Butter Chicken og især hjemmebagte naans! Håber I var i Indien mens i spiste😉

  2. misskjeldgaard siger:

    Hey Marian
    Vi var så meget i Indien, da vi spiste… Det var skønt!
    Bedste hilsner
    Karina

Skriv et kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s