Savannah

Coop tror på udvikling i Afrika gennem handel med Afrika og har derfor lanceret en ny serie varer, Savannah – der alle er fra eller indeholder ingredienser med oprindelse i Afrika, syd for Sahara.

Serien indeholder både varer vi allerede kender for eksempel roser fra Kenya og økologiske yoghurter med frugt fra Uganda; men også nye produkter som minimajs og avokadoolie fra Kenya og is med vanilje fra Den Demokratiske Republik Congo og kakao fra Tanzania.

Det er Coops mål at øge handlen med Afrika via lancering af mindst 60 forskellige produkter i Savannah-serien.

Jeg synes jo, at ideerne bag den nye serie (der kan ses mere her) er gode, diplomatiske og ikke til at være uenige med, men er det ikke bare eksisterende produkter og handler i ny indpakning?

For eksempel er produktet på billedet ovenover, Mintchokolade med knasende kakaocrips, produceret af Toms. Jeg synes, at jeg kan genkende produktet – har Toms ikke selv det samme produkt? Og vaniljeflødeisen med vanilje fra Congo og kakao fra Tanzania… Vi har meget vanilje fra Congo og kakao fra Tanzania stående på hylderne og “skjult” i produkter overalt i de danske supermarkeder… Min pointe er, at meget af den handel med Afrika foregik i forvejen.

På hjemmesiden skriver de også, at FDB via deres Afrikapulje har taget initiativ til en række projekter, som støtter udviklingen af afrikanske producenter. Og at nogle af de produkter, der er støttet af FDB’s Afrikapulje, indgår i Savannah-serien… Afrikapuljen er ikke ny, så FDB støttede altså udviklingsprojekter i Afrika i forvejen. Og produkterne deraf blev velsagtens også allerede solgt – bare i en anden indpakning…

Når det så er sagt, må jeg så også sige, at Coops Savannah-serie jo er med til at skabe opmærksomhed omkring produkter fra Afrika samt de afrikanske ingredienser – om de er på hylderne i forvejen eller ej, så er italesættelse og fokus ikke at undervurdere, når det handler om fairhandler osv.!

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s