Nyt naturligt sødemiddel

I slutningen af 2011 blev det naturlige sødemiddel, stevia endelig godkendt i EU og dermed også i Danmark. Der er tale om et sødemiddel, udvundet af bladene fra stevia-planten, der søder 400 gange mere end sukker og ikke indeholder nogen kalorier. Og dét er netop det særlige ved stevia – der er enkelte andre naturlige sødemidler på markedet, men de indeholder kalorier eller søder langt dårligere.

Stevia har været knap 30 år om at blive godkendt i både USA og EU – dels på grund af utilstrækkelig dokumentation af sikkerheden, men også på grund af indvendinger og modstand fra sødemiddelindustrien. I 2008 begyndte blandt andet Coca-Cola og Pepsi at presse på og Coca-Cola sendte en ansøgning til FDA (den amerikanske fødevarestyrelse) om at få lov til at bruge stevia. De fik produktet godkendt et halvt år efter… *En smule

Stevia er spået til at skubbe aspartam ud af produkterne – ned af hylderne!

Og på hylderne (i Bilka) er hvor jeg netop har fundet stevia i form af dette produkt; steviasukker (rørsukker blandet med stevia), der kan bruges af forbrugerne, hjemme i de private køkkenet. Jeg tror såmænd, at stevia også bliver et hit, når de sukkerforskrækkede (med mere eller mindre velbegrundede motivationer) skal lave mad uden for mange kalorier.

Som det gælder med så meget andet, er det det naturlige, der hitter i disse tider og den tendens tror jeg stevia kommer til at vinde frem af – både i produkter og i denne form som forbrugerne selv kan bruge i madlavningen.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Et svar til Nyt naturligt sødemiddel

  1. Mor siger:

    Jeg ved hvor du kan i købe en plante !

Skriv et kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s