Convenience grønlangkål

For præcis en måned siden sad rigtig mange af os rundt omkring i stuerne om bordene til den årlige 2. juledags julefrokost. Mange fik formentlig også kål, traditionen tro – om man kan lide det eller ej!

Vi får altid grønlangkål, jeg har efterhånden fået det sådan: ingen rigtig jul, uden grønlangkål – helst min farmors!

Kålen er for mange traditionel og noget man laver (mere eller mindre fra bunden) selv. Derfor synes jeg dette produkt er lidt sjovt og anderledes – en helt særlig convenienceretning:

20121228_123509

Men måske også en retning, der vil vokse frem over de næste år, i takt med, at den ældre generation, der har stået for den traditionelle madlavning, forsvinder og at den yngre generation ikke når at blive lært op eller (hvad er mere sandsynligt, efter min mening) simpelthen ikke gider huske eller sætte sig ind i de traditionelle opskrifter, der for mange familiers vedkommende kun benyttes en gang om året.

Så fortvivl ikke, Hanegal har lavet grønlangkål til os – grønlangkål fra Als… For det en nemlig en anden vigtig ting, når nu vi er ved kål – hver egn har sin helt egen og helt unikke!

(Set i Kiwi i december 2012)

Har I forresten set, at de to skønne tøser, Kålkællingerne har fået deres helt eget program på DR2? Det synes jeg er sejt!

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s