Hveder

Så blev det igen Store Hvededag og jeg har fri, så der er ved at blive bagt hveder efter en lidt sundere opskrift end den jeg tidligere har postet herinde. Opskriften er fra Vi skal spise!:

  • Opskrift til 8 personer (der skal jo også være til i morgen ikke :-)):
  • 40 g gær
  • 5 dl danskvand
  • 100 g sukker
  • 2 dl syrnet mælkeprodukt
  • 1 kg hvedemel
  • Skallen af en citron
  • 2 teske fint salt
  • 4 teske kardemomme
  • 2 æg

Gæret røres ud i danskvandet; sukker, mælkeprodukt og halvdelen af melet tilsættes; der røres indtil det er godt blandet. Citronskallen, saltet, kardemommen, æggene og resten af melet tilsættes; der æltes i minimum 5 minutter; dejen sættes til hævning i en time (lunt og overdækket). Dejen formes til 16-20 boller, der fordeles i en bradepande (2 cm mellem hver) og sættes til efterhævning i en halv time (lunt og overdækket). Hvederne bages ved 200’C i cirka 20 minutter.

Mens kardemommeduften spreder sig, vil jeg sætte mig ud og nyde lidt sol, inden Oskar vågner fra middagsluren og der igen er fuld fart i det lille hjem!

Glædelig Store Hvededag – og glædelig Store Bededag i morgen… Kan du ikke huske historien om Store Bededag, så kig her – det har jeg nemlig været inde på før!

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s