Kunstigt kød – Hot eller Not?

Så blev det en realitet – den første kunstige bøf blev serveret i London i går (se billederne nedenfor). Bøffen er lavet af “kød” skabt i et laboratorium af en celleprøve fra en ko.

I følge Mark Post, den hollandske forsker, der har skabt det kunstige kød, kan man med den anvendte metode lave for eksempel en burger på 7 uger – meget hurtigere end køer kan…

Mandag blev “kødet” altså serveret som burger for bl.a. den østrigske madforsker, Hanni Ruetzler (på billedet) ved en pressekonference i London, hvor de tilstedeværende fik lov at smage.

Nogle af udfordringerne i forbindelse med udviklingen af det kunstige kød har bl.a. været at opnå den rette tekstur, smag og farve på bøffen. Målet med udviklingen af det kunstige kød handler om at blive i stand til at brødføde verdens stigende befolkning og Mark Post mener, at det realistisk set vil være muligt at købe bøffer af kunstigt kød i supermarkederne om ti år.

Hvad er din mening? Hot eller Not?

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s